Gå till huvudinnehållet

Why are you afraid of the public space?

Om man börjar tänka på det offentliga rummet, och verkligen tänker på det, som en plats för konst, inser man plötsligt potentialen. När du börjar betrakta utomhusmiljöer och halvoffentliga platser som konstnärliga rum - då finns det potentiella platser överallt, överraskande publikinteraktioner i varje hörn, delade skratt mellan främlingar i varje park.  

Var inte rädd för det offentliga rummet, var entusiastisk! Följ med oss på denna 90 minuter långa snabbkurs i varför, vad och hur man presenterar konst i våra gemensamma och delade (och ofta utomhus) utrymmen. 

Internationella Gatuteaterfestivalen i Halmstad och Passage Festival (Helsingör / Helsingborg) bjuder in dig att lära dig mer om scenkonst för ungdomar och barn i offentliga eller halvoffentliga rum - de två festivalerna - med ett halvt sekels erfarenhet mellan sig kommer att visa dig både bra exempel och en handfull argument för varför ditt nästa konstnärliga projekt bör vara i den sfär där nästan alla har tillgång. 

Seminariet kommer att beröra publikutveckling, ungdomar och barn i deltagande konst, offentlig konst som en katalysator för förändring i socioekonomiskt utmanande områden - samt den absolut nödvändiga och praktiska frågan om att skapa mötesplatser på landsbygden och i små städer där det inte finns några byggda utrymmen för att presentera konst. Vi är här för att berätta att om du har ett offentligt utrymme - en park, en skolgård, en skog - så har du en plats. Följ med oss! 

Medverkande: 
Jens Frimann Hansen - Konstnärlig ledare, Passage Festival
Ulf Andersson - Konstnärlig ledare, Int. Gatuteaterdagarna  
Trine Heller (DK) - bokningsansvarig barn- & ungdom - Passage Festival 
Ludvig Duregård - kulturstrateg, fritt kopplad till de Int. Gatuteaterdagarna  

Arrangör: Internationella Gatuteaterfestivalen i Halmstad och Passage Festival
Hålls på engelska

Tid och plats

13:00 - 14:30