Gå till huvudinnehållet

The Climate, our most important story - The role of performing arts in the climate transition

Samtal och presentation om scenkonstens roll i klimatomställningen i två delar.

DEL 1
Vilka metoder och strategier behöver frilansande konstnärer för att bidra till hållbarhet i scenkonstproduktionens alla delar? Finns det en motsättning mellan konstnärlig relevans och grön omställning? På vilket sätt behöver frilansande regissörer, scenografer och producerande verksamheter samarbeta för att komma vidare? 

I januari 2024 genomfördes workshopen Performing Green – climate our most important story. Regissörer och scenografer från Norden och Baltikum samlades på Folkteatern i Gävleborg för att kompetensutveckla sig och skapa nätverk kring ekologiskt hållbarhetsarbete utifrån ett konstnärligt perspektiv.  

En panel bestående av kursdeltagare och kursledare från Performing Green delar med sig av strategier, förhållningssätt och insikter. Hur vi ska öka tempot i scenkonstens nödvändiga klimatomställning? 

Performing Green är ett samarbete mellan ASSITEJ, Folkteatern Gävleborg och TeaterAlliansen med stöd av Nordisk Kulturkontakt.

DEL 2
Föreningen för hållbart kulturliv - FFHK 

Välkomna till en presentation av den nya nationella hållbarhetsföreningen för hela konstfältet!
 
Föreningen vill samla det hållbara kulturlivet nationellt och internationellt, bidra till grön omställning, påverka klimatpolitiken och skapa ramar och initiativ för kunskapsdelning om hållbarhet inom kultursektorn.
 
Vill du vara med i ett nätverk där vi kan utbyta kunskap, utveckla metoder och verktyg för hållbar konstframställning?
 
Programpunkten presenteras av den nystartade föreningen FFHK i samarbete med Helsingborgs stadsteater och Malmö Stadsteater. 

Arrangör del 1: ASSITEJ Sverige
Arrangör del 2: FFHK, Helsingborgs stadsteater och Malmö Stadsteater
Del 1 hålls på engelska, del 2 på svenska.

Tid och plats

10:00 - 11:30

Speltid: 90 minutes