Gå till huvudinnehållet

Adventures of Harriharri — Episode III - Harold Hejazi

Föreställningsbild med text på grön platta med texten Adventures of Harriharri — Episode III - Harold Hejazi
Bild: Harold Hejazi

Juryns motivering

I Adventures of HarriHarri Episode III utforskar den konstnären Harold Hajezi på ett personligt och humoristiskt vis teman som tillhörighet, rasifiering och främlingskap. I gränslandet mellan gaming, performance, och teater möter vi Harriharri som bokstavligen spelar sig genom Finlands migrationsbyråkrati. Spelet är live-kommenterat och publiken påverkar handlingen i detta fantasy-influerade äventyrsspel där gaming utvidgar begreppet teater och undersöker metoder att involvera och tillgängliggöra scenkonst(konst) för en ung publik.

 

Denna videospel-föreställning berättar om Harriharris liv och leverne i det virtuella Helsingfors. Harriharri är en nykomling som anländer med stora förhoppningar om att välkomnas in i kulturen. Trots sina uppriktiga ansträngningar stöter han på ständiga hinder i sin strävan att integreras i det finska samhället.

Spelet framförs live i ett interaktivt biografformat och berättas genom rap och sång. I denna multiplayer-upplevelse påverkar publikens beslut berättelsen - vilket gör varje föreställning unik. Följ med Harriharri på ett hyperpoppigt fantasyäventyr där han kämpar mot byråkratier och systematiska krafter som skapar social exkludering!

Denna föreställning producerades ursprungligen av Stage for Contemporary Performance och stöddes av Centret för konstfrämjande i Finland.

Se de tidigare avsnitten här:

Avsnitt I: https://youtu.be/VAMZKqDMoKA

Avsnitt II: https://youtu.be/FP8Of8MNT_I

Varning: Denna föreställning utforskar frågor om ras och invandring och använder starkt eller grovt språk som kan uppfattas som stötande av vissa tittare. De visuella bilderna på skärmen innehåller blinkande ljus och färger som kan utlösa kramper.

Credits

Medverkande/ On stage: Harold Hejazi 

Av/By:  Harold Hejazi  

Kompositör/Composer: Eliel Tammiharju 

Spelutvecklare/Game developers: magu & Rolands Tīss 

Regi/Direction: Harold Hejazi  

Ljud/Sound: Eliel Tammiharju 

Video: Jokke Heikkilä      

Från 12 till 18 år

Tid och plats

13:00 - 14:00
18:00 - 19:00
11:00 - 12:00
13:00 - 14:00

Speltid: 60 minutes