Gå till huvudinnehållet

Teachers as careful actors and actors as careful teachers

Detta seminarium utgår från det turnerande programmet Under Stjärnorna, initierat av Folkteatern Gävleborg/Scen:se i samarbete med Estrad Norr. Ett pedagogiskt arbete som kombinerar konst och pedagogik riktad till både elever och lärare inom den anpassade skolan 

Gill Brigg, forskare, dramapedagog och regissör från England berättar om det begrepp hon initierat; ‘teachers as careful actors and actors as careful teachers’ i samtal med de två dramapedagogerna från Folkteatern Gävleborg och Estrad Norr - Andreas Dahl och Linnea Lundberg. De delar också med sig av metodarbetet som handlar om att stärka såväl elever med komplexa behov samt deras pedagoger i att arbeta med drama, berättande och känslor i en trygg miljö. Scen:se grundare och projektledare, Eva von Hofsten, ingår också i panelen. 

Scen:se är ett konstnärligt utvecklingsprojekt som startade 2017, och som sedan ett par huserar hos i Folkteatern Gävleborg. Under åren har projektet skapat inkluderande och tillgängliga teaterföreställningar, utställningar, konstnärliga och pedagogiska metoder för och med barn och unga med funktionsnedsättningar. Scen:se arbete riktar sig specifikt till eleverna inom ämnesområdena på den anpassade skolan, samt till deras vuxna och familjer. Sedan 2022 har ett flerårigt samarbete inletts med Estrad Norr. 

Arrangör: Scen:se, Folkteatern Gävleborg, Estrad Norr

Tid och plats

16:00 - 17:00