Gå till huvudinnehållet

Taktilitetens vokabulär - Workshop med Kollaborativet

Workshopdeltagarna tar först del av Mellan oss emellan, en omslutande scenkonstupplevelse för alla sinnen där vi tillsammans utforskar ett universum av material vars unika egenskaper väcker vår känsel, syn, rörelse och hörsel till liv. En plats för närvaro och gemenskap där allas förmågor har en självklar plats.  

Mellan Oss Emellan är Kollaborativets nya scenkonstupplevelse, vars grund skapats utifrån en 12 veckor lång medskapande process med elever och pedagoger på Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö. I processen har extra fokus lagts på att fördjupa sig i det taktila uttrycket. Efter upplevelsen, berättar Kollaborativet om verksamhetens arbetsmetodologi, filosofiska grund och konstnärliga uttryck. Tillsammans utforskas de taktila, auditiva och visuella egenskaper som materialen har och vi ser vilka rörelser och möten som uppstår till följd. 

Kollaborativet är ett scenkonstkollektiv i Malmö som skapar sinnlig scenkonst, genomför medskapande samarbetsprocesser med barn och unga med funktionsvariationer och deras pedagoger samt har en pågående dialog med ett antal forskare. Kollaborativet tar fram visuella, auditiva och taktila scenkonstupplevelser som syftar till att nå många - oavsett språk, ålder eller funktion.   

OBS: För att få ut det mesta bör du också ha sett föreställningen Mellan oss emellan

Medverkande: 
Ellen Spens, Scenkonstnär
Meike Deppert, Ljussättare
Herman Müntzing, Ljudkonstnär
Lisbeth Hagerman, Koreograf

Arrangör: Kollaborativet

Tid och plats

14:15 - 15:45