Gå till huvudinnehållet

Rörelseworkshop med Tove Sahlin

Kvinnas ansikte som upptryckt mot en spegel där spegelbilden har som ringar på vatten.
Fotograf Chrisander Brun

En lekfull rörelseworkshop för skådespelare, dansare, mimare, även öppen för alla rörelseintresserade teaterarbetare i andra yrkesgrupper. 

Tove Sahlin är frilansande regissör, koreograf, scenkonstnär och konstnärligledare för det fria scenkonstkompaniet Shake it Collaborations. Under våren 2024 skapar hon ett nytt verk för det offentliga rummet tillsammans med scenkonstnären Joakim Rindå. 

Hösten 2023 turnerade hon den egna visuella musik - och dansföreställningen SOS - Stormar och Strömavbrott till scenkonst Sörmland samt skrev och regisserade musikalen Fruktansvärda fantasier på Unga Dramaten. Våren 2023 hade hon urpremiär på solot Feedback och hennes föreställningen Närheten* utvald till scenkonstbiennalen. 

Workshopen på Bibu välkomnar alla rörelseintresserade och Tove bjuder in till att testa de improvisationsverktyg som användes i Närheten.

Deltagarna får prova enkla principer och improvisationsstrukturer där dans, blick, språk, interaktivitet, tillit, lek och komposition utforskas utifrån workshopsdeltagarens egen rörelsestil. 

Tove Sahlin har länge utforskat en interaktion med publik som bygger på växelverkan mellan ”avslappning och upptåg”. Improvisatören behöver hålla sig avspänd och nyfiken och samtidigt undvika att hamna i ett alltför hänsynsfullt inkännande. Hur rör vi oss enkelt mellan det som är konkret och tydligt till det som är vilt och magiskt? 

Arrangör: Shake it Collaborations

Tid och plats

11:15 - 13:15