Gå till huvudinnehållet

Performative practices for neurodiverse children

Mot Sinnliga Ekologier: Performativa metoder och scenografi anpassade till funktionsvariationer och olika fysikalitet i fördjupande dansföreställningar för en ung publik.

Dalija Acin Thelander kommer att dela insikter om sin nuvarande koreografiska praktik och akademiska forskning som fokuserar på barn med funktionsvariationer och deras vuxna som aktiva åskådare i interrelationella, fördjupande sensoriska miljöer. Inom föreläsningen kommer hon att presentera tvärvetenskapliga konstnärliga metoder som är anpassade till barn med funktionsvariationer och deras perception och fysikalitet, vilka möjliggör upplevelsen av gemenskap, inkludering och stärkt självkänsla.

Dalija kommer att introducera scenografi och föreställningsstrukturer som aktivt omfamnar mångfalden av perception och uttryck, och dela med sig av sin undersökning om hur koreografi och dans kan utvecklas och främja en interrelationell ekologi av konstnärlig upplevelse som stöder komplex publikheterogenitet, samt hur kropp och föreställningspraktiker kan vara responsiva och informeras av en mångfaldig publik. Hon kommer att dela insikter om hur fördjupning och interaktion, som förhandlade processer, kan leda mot sensuella, ständigt föränderliga ekologier av föreställningsevenemang. Hon kommer att utveckla de sätt på vilka dessa aspekter sammanflätas med ett specifikt fokus på att engagera en ung publik.

Seminariet hålls på engelska.

Med: Dalija Acin Thelander, koreograf

 

Tid och plats

15:30 - 17:00