Gå till huvudinnehållet

Moln som bär våra tankar

- Att öka vår föreställningsförmåga till en bättre värld

Kulturföreningen Historieberättarna arbetar med ett kollektivt konstprojekt för deltagare i alla åldrar. Arbetet kommer att ske på bl.a. konsthallar, museum, bibliotek, skolor, kulturhus och torg i olika delar av Sverige och en stor parallell konstutställning kommer att på dessa platser gå att få uppleva. Konstprojektet är 2-årigt och finansieras med stöd av Postkodstiftelsen.

Föreställ dig att du står, sitter eller kanske ligger ner och betraktar skulpturer av moln i olika storlekar och skepnader. Du hör ett ljudverk av röster med tankar, reflektioner om drömmar, det obekväma och längtan som berättar om vår samtid och vi som befinner oss i den. Du har precis upplevt Moln som bär våra tankar. 

Vi lever i en samtid där demokratin testas och ifrågasätts, där både möjlighet och vilja till delaktighet begränsas. Vi befinner oss i en tid då konst och dess betydelse ifrågasätts. Konst befinner sig ständigt mellan individ och samhälle, kultur och natur. Genom konsten finns det möjlighet att hitta fler sätt att uttrycka sig på såväl som kanske även förstå sin omvärld och sig själv i relation till den och därmed också att förstå varandra bättre.
- Anusha Andersson grundare och verksamhetsledare för Historieberättarna 

Arrangör: Historieberättarna

 

 

Tid och plats

13:15 - 14:45
10:30 - 12:30