Gå till huvudinnehållet

me two / WE, THE CLIQUE - Low Air Vilnius city dance theatre

Föreställningsfoto med grön textplatta med texten me two / WE, THE CLIQUE - Low Air Vilnius city dance theatre
Foto: Martynas Plepys

Juryns motivering

me two / We, the Clique är en modig, fräck och intensiv föreställning där publiken konfronteras med de unga medverkandes autentiska sätt att berätta. Det är naket och avklätt. De personliga vittnesmålen vävs till ett utmanade manifest med hjälp av skicklig komposition som stödjer individuell frihet. Gruppen arbetar generöst, tillsammans och genomgående rakt på sak. Den nära upplevelsen är både ung och mogen, kryddad med självdistans och humor.

 

Det känslomässiga engagemanget och modet att tala om och diskutera ungdomars individuella tvivel som konfronteras med de vuxnas blickar är föreställningens hörnstenar. Föreställningens berättande bygger på en sammansvetsad grupp unga dansare som dokumenterat och grävt i arkiv om sina personliga erfarenheter av maktförhållanden, HBTQ+-identiteter, sexuella trakasserier och maktmissbruk mot dem, vilket har drivit fram tillhörigheten till The Clique och nödvändigheten att dela med sig. Publiken bjuds in att återuppleva den vibrerande tonårstiden genom åskådarens, förälderns, lärarens och beslutsfattarens lins, och att reflektera över maktens gränser i mellanmänskliga relationer och relationer mellan generationer. Föreställningen vann 2022 pris för årets bästa dansföreställning för tonåringar och nominerades som årets bästa musikkomposition 2021.

Credits:

Medverkande/Dancers: Greta Snitkute, Arminas Kazanavicius, Rokas Bugys, Ugne Laurinaviciute, Grete Vosyliute, Elena Milaknyte, Beatrice Saltenyte, Emilija Ieva Giedraityte, Barbora Mickute, Aura Sriubsaite, Saule Buciunaite, Smilte Kavoliunaite  

Regi/Direction: Airida Gudaite och Jonas Tertelis 

Koreografi/Choreography: Airida Gudaite  

Kompositör/Composer: Agne Matuleviciute 

Scenografi/Set Design: Renata Valcik, Emilis Seputis  

Kostym/Costume: Renata Valcik 

Ljus/Lighting Design: Julius Kursys  

Ljud/Sound: Ignas Juzokas 

Producent/Producer: Laurynas Zakevicius 

Från 13 år

Tid och plats

13:00 - 14:10
15:30 - 16:40
16:00 - 17:10
18:30 - 19:40

Speltid: 70 minutes

me two / WE, THE CLIQUE - Low Air Vilnius city dance theatre - Trailer