Gå till huvudinnehållet

bibu the Party!

På med dansskorna, in med tuggummit – nu ska det minglas och dansas loss!

I en av Helsingborgs vackraste danspalats – The Tivoli, precis vid kajkanten och mitt inne i city släpper vi loss på fredagskvällen. Festen börjar kl. 21.00 med prisutdelning av BaSta-priset, DANSPRISET 2024, PRIX d´ASSITEJ 2024 samt presentation av nya juryn inför bibu 2026. Kom mätt men sugen på sällskap, fest och att möta nya och gamla bekantskaper. Baren håller öppet och dansgolvet bjuder in till dans. Nu kör vi!

Prisutdelning

DANSPRISET 2024
för utveckling i och av dansområdet 2022-2023
Samarbetsrådet för Regional Dansutveckling, regionala danskonsulenter/utvecklare i landet, delar ut DANSPRISET till en person eller organisation som gjort en extraordinär insats för dansen under åren 2022-2023.

PRIX d´ASSITEJ 2024 
Prix d´ASSITEJ har delats ut i nästan fytrtio år till teater- och dansgrupper, till enskilda konstnärer, till skådespelare, regissörer, koreografer och andra som på olika sätt bidragit till utvecklingen svensk scenkonst för barn och unga.  

Barnkultur i Sverige BaSta priset
Hurra. För första gången ett pris för barns rätt till kultur! Vem som får det? Det avslöjar föreningen Barnkultur i Sverige på Bibus stora fest, fredag 17 maj.

Tid och plats

21:00 - 01:00