Gå till huvudinnehållet

Scenkonstbiennal för barn, unga och dig

Bildcollage med Helsingborgs Stadsteater och alla 24 föreställningar som spelar på bibu 2024. Bibus logga i högra vänstra hörnet. Grafisk design: Jenny Baumgartner

Stort tack för årets biennal! Vilken fest det blev! Så mycket fantastiskt innehåll; föreställningar, seminarier, workshoppar, samtal och möten och så ni - alla besökare! Det är ni som gör bibu.

bibu 2024 ägde rum i Helsingborg den 15 -18 maj. 
Under bibu visades 23 svenska och internationella produktioner med 89 föreställningstillfällen och det gavs ett omfattande program om 116 seminarier, workshoppar, samtal och övriga aktiviteter. 

Läs mer om alla programpunkter här.
Vill du ha en sammanfattning av årets utvalda föreställningar, läs här.

bibu är Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för en ung publik - en arena där alla vi som arbetar med barn, unga, scenkonst och kultur samlas varannan vår för att uppleva och diskutera den viktiga scenkonsten för barn och unga.

Aktuellt

Sammansatt bild med element från föreställningsbilder av alla medverklande produktioner. Allt från ett skelett i framkant till flygande tält. Bakerst ligger en halvcirkel som nästan ser ut som en nergående sol.

Programsläpp 14 mars

Från torsdagen den 14 mars kan du boka in dina föreställningar och seminarier under bibu. Vi har pass för 1, 2 eller 4 dagar.

En bild av ett panelsamtal med tre deltagare

bibu 2024

Föreslå seminarium för bibu 2024!

Inför bibu 2024 arbetar vi nu med att planera programinnehållet för seminarium och workshops och nu vill vi ha er hjälp att fylla Bibu med just detta!  Vilka frågor och perspektiv inom området scenkonst för barn och unga är aktuella? 

En bibulogga ovanpå en bild av föreställningen Mantis and the Bee tecknat av Helsingborgsbarn

Nyhet

Inspiration

Lyssna på Bibupoddens två första avsnitt!

Äntligen är den här! Nu släpper vi de två första avsnitten av Bibupodden. Podden är tillgänglig på Spotify och genom hemsidan.

En stiliserad karta av de nordiskt-baltiska länderna

Nyhet

Hållbart turnerande genom nordisk-baltiskt nätverkande!

bibu 2024 kommer ha ett nordiskt-baltiskt fokus; genom föreställningar, seminarier, workshops och möten vill bibu stärka samarbeten, nätverk och lokala internationella turnéer.

Ett foto av bibus nya verksamhetsledare Liselotte Lindahl och Tanja Mangalanayagam

Nyhet

bibu får nya verksamhetsledare!

Styrelsen för Bibu AB har utsett Tanja Mangalanayagam och Liselotte Lindahl till nya verksamhetsledare i ett delat ledarskap. De tillträder den 1 juli 2023.

En stiliserad karta av de nordiskt-baltiska länderna

Nyhet

bibu 2024

bibu 2024 får ett Nordiskt-Baltiskt fokus!

Efter långa samtal om hur vi ska kunna följa upp det enorma ASSITEJ Artistic Gathering på bibu 2022 är vi stolta att berätta att bibu 2024 kommer sätta fokus på våra närmsta grannar, det nordiskt-baltiska området!  

En kvinna, Irene Grahn, sitter i en fåtölj och läser bibu 2022-rapporten

Nyhet

Nu är rapporten här!

2022 gjorde bibu till ett av Europas viktigaste branschmöten, och under sex soliga majdagar var Helsingborg barn- och ungdomsscenkonstens absoluta mittpunkt!

Mer från bibu