Gå till huvudinnehållet

bibu får nya verksamhetsledare!

Ett foto av bibus nya verksamhetsledare Liselotte Lindahl och Tanja Mangalanayagam
Liselotte Lindahl och Tanja Mangalanayagam blir nya verksamhetsledare för bibu. Foto: Jenny Baumgartner

Styrelsen för Bibu AB har utsett Tanja Mangalanayagam och Liselotte Lindahl till nya verksamhetsledare i ett delat ledarskap. De tillträder den 1 juli 2023.

- Det är med stor förväntan vi välkomnar Tanja och Liselotte som verksamhetsledare. Det är två erfarna projektledare och festivalkreatörer som med kompletterande kompetenser kommer lyfta Bibu både som festival och verksamhet. Fast förankrade i Region Skåne och med en bred erfarenhet av hela scenkonstfältet tar de över en festival i stark utveckling. Det ska bli väldigt intressant att få följa deras arbete de kommande åren, säger Måns Lagerlöf ordförande för Bibu.

Tanja har många års erfarenhet som projektledare inom dans framför allt från Skånes Dansteater. Tanja är i grunden utbildad dansare och koreograf i London. Innan hon började på Skånes dansteater var hon under många år verksam i Storbritannien med fokus främst på community-dans. Hon kommer närmast från Region Skånes kulturförvaltning där hon det senaste året arbetat som utvecklare för dans och cirkus.

Liselotte har verkat som producent och projektledare inom scenkonst under 25 år med erfarenheter från teater, dans, film och musik. Hon är utbildad kommunikatör och scenkonstproducent och har under många år arbetat på Skånes Dansteater, främst med att tillgängliggöra dansen för fler.

− Vi är otroligt glada och stolta över att ha fått styrelsens förtroende att få leda denna fina verksamhet! Vi har följt Bibu under många år och vet vilken fantastisk plattform det är för att utveckla och synliggöra scenkonst för barn och unga.

Tanja Mangalanayagam och Liselotte Lindahl tar över tjänsten som verksamhetsledare efter Niklas Borefors, som efter en mycket väl genomförd festival och ASSITEJ Artistic Gathering, lämnar Bibu för annat uppdrag.

/ Bibu AB

Publicerad: 2023-03-01