Gå till huvudinnehållet

Mer från Bibu

Här hittar du mer från och om Bibu i form av aktuella aktiviteter, nyheter, artiklar och fördjupande texter. Läs och bli inspirerad! För att inte missa vad som är på gång – prenumerera på Bibus nyhetsbrev (anmälan längst ner på sidan) och följ oss i sociala medier.

Kategori

Visar 45 (Sida 1 av 3)

Biennalbesökare sedda bakifrån, utomhus i solsken. En person har en tygkasse med bibu skrivet på.

Tack för en fantastisk biennal 2024!

Tack alla ni som kom och gjorde bibu än en gång till Sveriges viktigaste mötesplats för alla oss som jobbar med scenkonst för barn och unga! Foto Jenny Baumgartner

Sammansatt bild med element från föreställningsbilder av alla medverklande produktioner. Allt från ett skelett i framkant till flygande tält. Bakerst ligger en halvcirkel som nästan ser ut som en nergående sol.

Programsläpp 14 mars

Från torsdagen den 14 mars kan du boka in dina föreställningar och seminarier under bibu. Vi har pass för 1, 2 eller 4 dagar.

En bild av ett panelsamtal med tre deltagare

bibu 2024

Föreslå seminarium för bibu 2024!

Inför bibu 2024 arbetar vi nu med att planera programinnehållet för seminarium och workshops och nu vill vi ha er hjälp att fylla Bibu med just detta!  Vilka frågor och perspektiv inom området scenkonst för barn och unga är aktuella? 

En bibulogga ovanpå en bild av föreställningen Mantis and the Bee tecknat av Helsingborgsbarn

Nyhet

Inspiration

Lyssna på Bibupoddens två första avsnitt!

Äntligen är den här! Nu släpper vi de två första avsnitten av Bibupodden. Podden är tillgänglig på Spotify och genom hemsidan.

En stiliserad karta av de nordiskt-baltiska länderna

Nyhet

Hållbart turnerande genom nordisk-baltiskt nätverkande!

bibu 2024 kommer ha ett nordiskt-baltiskt fokus; genom föreställningar, seminarier, workshops och möten vill bibu stärka samarbeten, nätverk och lokala internationella turnéer.

Ett foto av bibus nya verksamhetsledare Liselotte Lindahl och Tanja Mangalanayagam

Nyhet

bibu får nya verksamhetsledare!

Styrelsen för Bibu AB har utsett Tanja Mangalanayagam och Liselotte Lindahl till nya verksamhetsledare i ett delat ledarskap. De tillträder den 1 juli 2023.

En stiliserad karta av de nordiskt-baltiska länderna

Nyhet

bibu 2024

bibu 2024 får ett Nordiskt-Baltiskt fokus!

Efter långa samtal om hur vi ska kunna följa upp det enorma ASSITEJ Artistic Gathering på bibu 2022 är vi stolta att berätta att bibu 2024 kommer sätta fokus på våra närmsta grannar, det nordiskt-baltiska området!  

En kvinna, Irene Grahn, sitter i en fåtölj och läser bibu 2022-rapporten

Nyhet

Nu är rapporten här!

2022 gjorde bibu till ett av Europas viktigaste branschmöten, och under sex soliga majdagar var Helsingborg barn- och ungdomsscenkonstens absoluta mittpunkt!

Äntligen är det dags att välkomna er till Helsingborg och Bibu - den här gången både större och viktigare än någonsin!

Större därför att vi tillsammans med Internationella ASSITEJ har äran att arrangera ASSITEJ Artistic Gathering, en efterlängtad mötesplats för scenkonstnärer från hela världen. Större också för att Swedstage program för en ung publik för första

Nu har vi släppt våra svenska och internationella föreställningar för Scenkonstbiennalen Bibu 17-22 maj i Helsingborg

Bibu bjuder tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering in till en sex dagar lång festival 17-22 maj i Helsingborg med svenska och internationella teater-, dans och cirkusföreställningar för barn och unga tillsammans med ett brett utbud av

Nu arbetar vi för fullt med hela programmet för vår biennal i maj

Nu är årets produktioner valda av våra jurys precis som innehållet i vårt seminarie- och workshop program. I skrivande stund arbetar vi intensivt med att sätta ihop allt till en inspirerande vecka.

Mer om Early Bird passet!

Nu släpper vi våra Early Bird pass till Sveriges viktigaste mötesplats för scenkonst för barn och unga!

Två personer dansar uttrycksfullt nära varandra med ingenting utom en ljus vägg i bakgrunden. Hela bilden är tintad med ett blått skimmer.

Swedstage blir Young Swedstage

Arrangemanget Swedstage som tillgängliggör det bästa av svensk scenkonst för internationella arrangörer, får nu ett lillasyskon.

Texten "Bibus medverkan på den digitala Scenkonstbiennalen" står med svarta bokstäver på gulprickig bakgrund.

Bibus medverkan på den digitala Scenkonstbiennalen

Bibu medverkade i två programpunkter under den Digitala Scenkonstbiennalen! Missade du någon av dem, eller vill du kolla en gång till? Titta hit!

Två små barn håller varsin hand på ett bord eller något som skulle kunna vara ett slagsverksinstrument. Runt omkring dem sitter ett fler vuxna och barn, varav en av de vuxna också spelar ett slagsverksinstrument. En spotlight riktar uppmärksamheten mot de två barnen.

Skolan som spelplats

Det är i sin vardagsmiljö, på förskolor och i skolor, som väldigt många barn får möta scenkonst. Här är scenkonsten gäst, på besök för att hänföra och skapa kontakt med den unga publiken, som själva inte har valt vad de ska få se.

Tre dansare står stilla framför en slät grå betongvägg. Dansarna har flera lager av kläder på sig, färgglada men i dova färger. Till vänster om gruppen syns två liggande par ben. Runt dansarna flyger olika klädesplagg.

Time Loops av Skånesdansteater på Bibu 2022

Time Loops är ett dansprojekt av Skånes dansteater som djupdyker i Drottninghög våren 2022. Med hjälp av dans och rörelse undersöks gemenskap, plats och tid i förhållande till människorna, rutinerna och landmärkena i dina kvarter. 

Bibu på Scenkonstbiennalen!

Nyhet

Bibu medverkar i två programpunkter på den digitala Scenkonstbiennalen

Bibu är med att arrangerar två programpunkter på den digitala Scenkonstbiennalen som går av stapeln 18-21 maj 2021. Läs mer här!

Leave no one behind 17-22 may 2022

Nyhet

Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering 17-22 maj 2022

Den 17-22 maj 2022 bjuder Bibu tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering in till en sex dagar lång festival med svenska och internationella teater-, dans och cirkusföreställningar för barn och unga tillsammans med ett brett utbud av seminarier,

Nyhet

Bibu presenterar internationella rådet 2022!

Bibu presenterar med stor glädje internationella rådets medlemmar som inför urvalet 2022 består av fem konstnärer och sakkunniga med global representation av ursprungsfolk samt en koordinator. Läs mer om vilka de är här!

Fotograf, Patrik Bogårdh - Ljusbild

Nyhet

Bibus nya VD och verksamhetsledare är Niklas Borefors

Styrelsen för Bibu AB har utsett Niklas Borefors till ny VD och verksamhetsledare. Niklas kommer närmast från Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, där han har arbetat som producent och projektledare. Han tillträder den 1 januari 2021. Välkommen