Hoppa till huvudinnehåll

Mellan oss

Juryns motivering

Vi dras in i en fnittrig stämning, med stor tillit inför det som ska komma, när vi bjuds in i det spännande och ovanliga scenrummet. Här lämnar vi snabbt vår egen verklighet bakom oss. Vi får sitta eller ligga, så länge alla får plats. "Mellan oss" är en associativ, snillrik, dramaturgiskt omväxlande och interaktiv föreställning. Ensemblen, nära och lyhörd, undersöker allas våra yttre, inre, synliga och osynliga gränser. Situationerna, den suggestiva musiken, sångerna och danserna går in och ut i varandra som om de vore improviserade här och nu. Vi får till slut överträda den magiska gränsen och komma upp på scengolvet för att tillsammans med dansarna lägga oss ner och titta på stjärnhimlen och njuta av den kosmiska musiken. Den gräns som var mellan oss finns inte längre.

Vad är en gräns, och vad gör gränser med oss? Vilka gränser kan vi passera, och vem får passera vilka gränser? Hur blir något gränslöst eller gränsöverskridande?

I föreställningen "Mellan oss" har koreografen Nadja Hjorton tillsammans med kompositören Britta Persson, scenografen Chrisander Brun och de medverkande i föreställningen, Arabella Lyons, Maryam Nikandish och Cecilia Wernesten, undersökt gränser: inre, yttre, synliga och osynliga. Det är en fysisk, musikalisk och visuell föreställning som fantiserar om gränslösa platser – både i världen och inom oss själva.

"Mellan oss" kommer tyvärr inte kunna spelas under bibu 2018. 

Typ av aktivitet

Föreställning

Typ av föreställning

Teater Dans