Hoppa till huvudinnehåll

Rapport från ett omklädningsrum

Juryns motivering

Med varsam och förtrolig hand bjuder skådespelarna på Västmanlands teater in publiken i ett för många av oss på olika sätt laddat rum – det manliga omklädningsrummet. På ett fantasirikt sätt omskapar ljud, ljus och rörelse denna vardagliga plats till något nytt, både vackert och skrämmande. Med levande kroppar, intensiva blickar och personligt sårbara och gripande berättelser, utmanar och ställer föreställningen nya frågor kring kropp, norm och prestation i en befriande icke-linjärt berättad föreställning.

Drömmar, duschtvål och sexuella trakasserier – vad ryms egentligen i ett omklädningsrum? Vilka välkända och oberättade historier göms bland svettiga strumpor och träbänkar? Vilka blir vi när vi går in där och vilka regler och ritualer följer vi?

"Rapport från ett omklädningsrum" öppnar dörren till idrottens och skolans mest utsatta rum. Där det från ena stunden till den andra kan gå från high fives och vänskap till övergrepp och tragedi. Föreställningen bygger på Adam Jonssons uppsats ”Man hör aldrig om killar som blir sexuellt trakasserade” från 2012.

"Rapport från ett omklädningsrum" är ett samarbete mellan Västmanlands Teater, SISU Idrottsutbildarna och Hallstahammars kommun.

 

Typ av aktivitet

Föreställning

Typ av föreställning

Teater