Hoppa till huvudinnehåll
lillan och pappa august

Lillan och pappa August, bibu 2014. Fotograf: Anna Diehl.

les moutons

Les moutons, CORPUS, bibu 2014. Fotograf: Anna Diehl.

Om Bibu AB

VÄLKOMMEN TILL SVERIGES VIKTIGASTE MÖTESPLATS MED, FÖR OCH OM PROFESSIONELL SCENKONST FÖR EN UNG PUBLIK.

bibu - Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för ung publik. Den scenkonst som presenteras ska ligga i utvecklingens framkant och attrahera utövare, arrangörer och lärare från hela landet, Norden och övriga världen. Fokus ligger på ett antal juryvalda svenska och internationella uppsättning.

bibu erbjuder alltid ett urval svenska uppsättningar tillsammans med internationella gästspel och ett omfattande seminarieprogram som både blickar ut i världen och ger inblick i aktuell forskning. Biennalen presenterar såväl inspiratörer som debattörer. Med en kaskad av handplockade föreställningar, samtal, föreläsningar och workshops vill bibu stimulera till eftertanke och konstnärligt nytänkande, skratt, skräck och aha-upplevelser.

Du som bryr dig om scenkonst, barn och ungdomar. Du som pågår, sliter och leker. Kom till en fyra dagar lång bubblande smältdegel där erfarenheter möts och idéer föds. Ta med godbitarna hem och använd dem som drivmedel att forma framtiden.

Biennalen ägs gemensamt av Teatercentrum och Svenska ASSITEJ och genomförs med stöd av Kulturrådet, Region Skåne samt i samarbete med Helsingborgs stad och Helsingborgs stadsteater, Helsingborgs konserthus och Dunkers Kulturhus. 

Bibu AB är etablerade arrangörer samt medlemmar i Svensk Scenkonst och Scensverige. Bibu har också innehaft EFFE Label* under 2015-2016.
 

*The EFFE Label is Europe’s quality stamp for remarkable arts festivals showing their engagement in the field of the arts, community involvement and international openness.