Nyheter

FILMEN OM BIBU 2016!

Under bibu 2016 genomförde Ljud- och Bildskolan i Helsingborg ett dokumentationsprojekt inom ramen för sin gymnasieutbildning.

Resultatet blev en dokumentation av bibu 2016

Tack till LBS för gott arbete!
 

TACK!

Tack

Tack!

...till alla er som kom, upplevde, medverkade, samverkade, bidrog, sponsrade och jobbade med oss.

Kort sagt – TACK till dig som gav allt för att göra bibu 2016 till den magiska festival som den blev. 

Vi hoppas att bibu 2016 bidrar till att utgöra ännu ett steg mot synliggörandet av kultur och scenkonst för, av och med barn och unga.

Vi ses på bibu 2018!

Maria Ragnarsson, Emma El-Hallah, Katja Lindström och Helen Gson Wallin 
& styrelsen för Bibu AB

Läs vårt nyhetsbrev här och fyll i vår enkät.

RÄTTELSE: IRIS-priset - delades ut till pristagare Melanie Mederlind med föreställningen Vinterresa på Helsingborgs Stadsteater. 

NY JURY UTSEDD - bibu 2018

bibu

bibu

Nu är bibu 2016 avslutad. I samband med biennalen i Helsingborg har juryn för bibu 2016 fullgjort sitt uppdrag och nu har Bibu AB:s styrelse utsett en ny jury. En jury som kommer att arbeta för att välja ut det bästa, mest spännande och mest utmärkande ur svensk scenkonst för barn och unga, med premiär år 2016 och 2017, till bibu 2018.

Vi är stolta över att härmed presentera den nya juryn. Medlemmarna har rätt bredd, kompetens och erfarenhet för att kunna fortsätta det viktiga arbete som bibu för med sig. Den nya juryn påbörjar sitt uppdrag direkt efter det att bibu 2016 har avslutats.

Juryn för bibu 2018 består av:

Moa Backman
Moa Backman är dramatiker och dramaturg. Hon har satts upp på bland annat ung scen/öst, UngaTur och Regionteatern, och arbetat som dramaturg på Uppsala stadsteater och Turteatern. Moa är teater- och barnkulturvetare och har en bakgrund som producent och arrangör inom Stockholms frigruppsliv. Hon ingår också i den separatistiska performancegruppen UNIVERSALSKÖTE. Som dramatiker utforskar Moa teman som femininitet, utopier och tid utifrån normkritiska perspektiv, gärna med särskilt fokus på barn och unga. Hon har bland annat skrivit pjäserna ORKA, En jobbdröm och Under tiden, samt ljud- och vandringsföreställningenDU VET HAVSDJUPEN.

Stefan Hansen
Stefan Hansen arbetar som producent och konstnärlig rådgivare på Teater Sagohuset i Lund, studerar scenkonstproducentprogrammet på Stockholms dramatiska högskola och är referensperson för utvecklingsbidragen inom Region Skåne samt regionråd i Stockholm för Teaterförbundet. Han har varit verksam som teaterproducent vid ett flertal fria grupper i Malmö, Lund och Stockholm samt på ett kulturhus i Paris. Han har även producerat tvärkonstnärliga scenkonstprojekt, kulturpedagogisk verksamhet, internationella aktörssamverkans- och utbytesprojekt samt varit ledamot i Teatercentrums styrelse och scenredaktör för Nöjesguiden Malmö/Lund.

Shirley Harthey Ubilla
Shirley Harthey Ubilla är universitetsadjunkt i dans vid Institutionen för konstnärliga studier, Karlstads Universitet, samt del av dans- och performancegruppen JUCK. Hon är i grunden streetdansare och utbildad vid Dans- och cirkushögskolan och Åsa Folkhögskola. Shirleys konstnärskap och undervisning genomsyras av frågor rörande genus, feminism och intersektionalitet.

Maria Hedborg
Maria Hedborg är skådespelare och gick ut Scenskolan i Göteborg 1974. Hon turnerade med Riksteatern i tre år innan hon kom till Göteborgs stadsteater. 1978 startade Maria, tillsammans med Eva Bergman och Ulf Dohlsten, det som senare blev Backa Teater. Förutom kortare uppehåll för föräldraledighet, TV och film, så har Maria ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt barn- och ungdomsteater. Maria är numera pensionär, men medverkar just nu i THE MISFITS på Backa Teater.

Åsa Lundmark
Åsa Lundmark är regional riksteaterkonsulent i Norrbotten där hon jobbar med inriktning mot barn och unga. Normbreddning, mångfald och jämställdhet är några av de perspektiv som hon brinner extra för och jobbat såväl ideellt som i flera utvecklingsprojekt inom scenkonstområdet de senaste åren.

Peter Sunesson
Peter Sunesson arbetar på Dansstationen i Malmö som producent för Salto!-festivalen. Festivalen är en årligen återkommande dansfestival i Skåne för barn och unga som äger rum i oktober. Med cirka 150 föreställningar per år är festivalen en av Sveriges och Europas största dansfestivaler för ung publik.

Juryn för bibu 2016 har bestått av:
Boel Gerell - författare, kulturjournalist och lärare.
Camilla Reppen - producent, koreograf, dansare och pedagog.
Daniel Isakson - verksamhetsledare på Ung Scen Norr.
Ramtin Parvaneh - skådespelare
Mattias Brunn - skådespelare, dramatiker och regissör.
Åsa Ekberg - skådespelare och regissör.

Tack för ett fantastiskt fint genomfört uppdrag med bibu 2016!

Lisbeth Morin, ordförande Bibu AB
Maria Ragnarsson, vd Bibu AB 

UNDER FESTIVALEN

bibu 2016

bibu 2016

Här kommer viktig information upp under själva festivalen.

Vi har även en interaktiv gästbok, då vi är förfärligt nyfikna på hur din upplevelse är.

Välkomna till bibu 2016!
 

NU KASTAR VI LOSS - bibu 2016 är här!

bibu 2016

bibu 2016

4 DAGAR
21 SCENER & LOKALER
21 SCENKONSTUPPSÄTTNINGAR
74 FÖRESTÄLLNINGSTILLFÄLLEN
50 SEMINARIER & SAMTAL & MINGEL & WORKSHOPS
16 000 BILJETTER
1500 SKOLBARN

 
Äntligen är bibuveckan här. Som vi har längtat! Välkomna att dela fyra dagar med yrande skratt, kittlande obekvämligheter, trötta fötter och gränslösa möten. Vi ses på världens bästa bibu! 

Läs vårt senaste nyhetsbrev här!

BIBU-TEAMET TIPSAR!

bibu-teamet tipsar

BIBU-teamet tipsar

Med bara två veckor kvar till festivalstart, tipsar vi i bibu-teamet om våra förhandsfavoriter!

Läs vårt tipsiga nyhetsbrev här!

Det finns fortfarande gott om biljetter kvar! De föreställningar som är slutsålda på exempelvis fredagen finns att köpa under lördagen. Misströsta inte.

EXTRA BILJETTSLÄPP!

Extra biljettsläpp

Extra biljettsläpp!

Är det slutsålt till föreställningen du vill gå på? Nu har du en ny chans!

Måndag den 25 april klockan 09.00 släpper vi extra biljetter till flera av föreställningarna under bibu 2016! Vissa potatisar är hetare än andra, så skynda in på vår programsida och se om det släppts nya biljetter till just din önskeföreställning! 

Läs vårt senaste nyhetsbrev här!