Hoppa till huvudinnehåll

Helsingborg 18-21 maj 2016

Helsingborg 18-21 maj 2016

SVERIGES VIKTIGASTE MÖTESPLATS MED, FÖR OCH OM PROFESSIONELL SCENKONST FÖR UNG PUBLIK

Viktiga datum

Viktiga datum

November 2015 Deadline för att föreslå produktioner till juryn

December 2015 Offentliggörande av juryvalda produktioner

Mars 2016 Programmet offentliggörs och bokningen öppnar

18-21 maj 2016 bibu.se äger rum i Helsingborg!!

Nedräkning

Unik mötesplats

bibu.se är Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för ung publik. En plats att inspireras på, tröstas på, bekräftas på och glädjas av - tillsammans.

Har du råd att inte vara där?

Fullpackat schema

bibu.se 2014 hade 23 olika scenkonstuppsättningar och 48 olika seminarier. Detta gav ett program med 127 programpunkter som deltagare från 23 olika länder kunde ta del av. Här möttes kulturpolitiker, skådespelare samt barn och familjer från Helsingborg med ett enda fokus: att ta del av riktigt bra scenkonst för barn och unga. bibu.se 2016 kommer att bli lika unik, inspirerande och härlig! Programmet släpps i mars 2016.

Aktuellt och inspirerande

Under bibu.se presenteras en mix av föreställningar och seminarier. Föreställningarna som visas är valda av en jury och består av nationella och internationella produktioner - omsorgsfullt utvalda på grund av olika konstnärliga kvaliteter. Aktuella ämnen med några av de mest intressanta personerna i branschen avhandlas och bibu.se är en utmärkt plats att blicka framåt ifrån.

Vacker miljö

I biennalstaden Helsingborg möts du av vacker stadsmiljö, mysiga mötesplatser, fantastiska matupplevelser och havsluft. Över sundet hittar du dessutom Danmark, som kan besökas via en tjugominuters båtresa. I Helsingborg finner du bland annat Helsingborgs stadsteater, Dunkers Kulturhus, Helsingborgs Konserthus, Sofiero slott och Fredriksdal som tillsammans och var för sig utgör intressanta besöksmål.

Sagt om bibu.se

Niclas Malmcrona

Niclas Malmcrona

styrelseledamot, Bibu AB

Det bästa med bibu.se ligger i blandningen av människor, föreställningar, seminarier, workshops, utländska gäster, möten, diskussioner - en fantastisk mix av allt det som är viktigt för oss på olika sätt sysslar med scenkonst! bibu.se bidrar till kommunikation, utbyte - skapar nya erfarenheter hos mig, dig, hos unga och vuxna - och hjälper oss att utveckla vår scenkonst!

Christina Degerström

Christina Degerström

styrelseledamot, Bibu AB

Scenkonst för barn och unga är snyggt, roligt och för det mesta lysande. Jag är stolt att vara styrelseledamot och kunna spela in idéer och förslag till den kreativa mötesplats och det kunskapscentra som bibu.se också är. Det är mitt bidrag till en levande och inkluderande scenkonstbransch i Sverige för barn- och ung publik. Vi ses i Helsingborg!

Bengt Andersson

Bengt Andersson

styrelseledamot, Bibu AB

Companie L´esquisse gästade Scensommarfestivalen i Stockholm i början av 80-talet. Den dans som de presenterade öppnade en helt ny värld för mig, där rörelsen bar en egen berättelse, där närvaron var massiv och där det koreografiska språket var helt eget och enastående. Detta och att jag fick möjlighet att möte dem i  en workshop var avgörande för mig som scenkonstnär. Min förhoppning  är att BIBU kan förmedla likande upplevelser till en ung publik, likväl som till professionella deltagare.